Sukob navijača nakon nogometne utakmice u Savskoj Vesi

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/Utakmica.jpg

Nakon uspostave narušenog javnog reda i mira policijski službenici priveli su u službene prostorije devet navijača, dok se dio sukobljenih navijača udaljio s mjesta događaja

Foto: Ilustracija

U subotu, 27. svibnja oko 19:20 sati na nogometnom igralištu u Savskoj Vesi, neposredno nakon završetka nogometne utakmice između NK Bratstvo i NK Nedelišće (Međimurska Premier liga), došlo je do sukoba pripadnika navijačkih skupina "Skitnice" i "Žibeki". Nakon uspostave narušenog javnog reda i mira policijski službenici priveli su u službene prostorije devet navijača, dok se dio sukobljenih navijača udaljio s mjesta događaja.

Dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je više prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.           

Kriminalističko istraživanje se nastavlja kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja te utvrdili svi počinitelji. Ujedno, utvrđuju se sve relevantne činjenice vezano za odgovornost organizatora nogometne utakmice temeljem odredbi Zakona o javnom okupljanju.  

 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon