Tijekom proteklog vikenda evidentirane četiri prometne nesreće

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/PN MAČKOVEC - ŠENKOVEC.JPG

Na međimurskim prometnicama proteklog vikenda evidentirane su četiri prometne nesreće, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i jedna prometna nesreća s nastalom materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su četiri prometne nesreće, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i jedna prometna nesreća s nastalom materijalnom štetom, od čega u jednoj prometnoj za sada nisu okvalificirane ozljede.
 
Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
- nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,
- nepoštivanje prednosti prolaska, dvije prometne nesreće,
- vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća.
  
Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod tri vozača, a najveća koncentracija alkohola od 2,85 g/kg utvrđena je kod 44-godišnjeg vozača mopeda.

Spomenuti vozač u subotu, 21. svibnja oko 19,30 sati na raskrižju Ulice Lipovke, Ulice dr. Ljudevita Gaja i Palovečke ulice u Belici, pod utjecajem alkohola u navedenoj koncentraciji, skrivio je prometnu nesreću. Upravljajući mopedom, čakovečke registarske oznake (istek prometne dozvole u travnju 2021. godine i bez sklopljenog ugovora o osiguranju vozila) kolnikom Ulice Lipovke te nailaskom do raskrižja s kolnikom Ulice dr. Ljudevita Gaja, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje zadržavajući smjer kretanja, a da pritom nije propustio sva vozila koja se kreću tom prometnicom. Zbog nepoštivanja prednosti prolaska prednjim dijelom mopeda udario u je prednji bočni dio osobnog automobila, čakovečkih registarski oznaka, kojim je  kolnikom Ulice dr. Ljudevita Gaja, upravljala 22-godišnja vozačica. Uslijed siline sudara došlo je do prevrtanja mopeda i pada vozača na kolnik. U opisanoj prometnoj nesreći 44-godišnji vozač mopeda lakše je ozlijeđen te će se prekršajno sankcionirati zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pisane vijesti | Promet i vozila