Tijekom proteklog vikenda evidentirano je osam prometnih nesreća

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/PN OTOK - HRŽENICA.JPG

Na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno osam prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s poginulom osobom, jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i šest prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno osam prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s poginulom osobom, jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i šest prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.
 
Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:
- nepoštivanje prednosti prolaska, dvije prometne nesreće,
- nepropisno pretjecanje i obilaženje, jedna prometna nesreća,
- vožnja na nepropisnoj udaljenosti, pet prometnih nesreća.
  
Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod sedam vozača, a najveća koncentracija alkohola od 2,42 g/kg utvrđena je kod 45-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Nesreća se dogodila u nedjelju, 12. lipnja 2022. godine nešto prije 20 sati u Zasadbregu. Upravljajući Toyotom Corollom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,42 g/kg, 45-godišnji vozač brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj i nizbrdica) zbog čega je u zavoju vozilom prešao na suprotnu stranu kolnika. Prelaskom na suprotnu stranu kolnika prednjim dijelom Toyote udario je u prednji bočni dio VW Golfa, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 23-godišnji vozač. U opisanoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih sudionika. Vozač Toyote zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama prekršajno će se sankcionirati.

Pisane vijesti | Promet i vozila