U Donjem Vidovcu policijski službenici Policijske postaje Prelog proveli su preventivne akcije „Mir i dobro“ i „Zajedno do veće sigurnosti“

  • Slika /2021/PP PRELOG - Mir i dobro i Zajedno do veće sigurnosti 1912.2021/20211219_143247.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Tijekom održavanja preventivnih aktivnosti informativni punkt posjetilo je oko dvjestotinjak građana kojima su policijski službenici uručili razne promotivne materijale Policijske uprave međimurske

Foto: PU međimurska

U nedjelju, 19. prosinca 2021. godine od 14,00 do 16,00 sati u Donjem Vidovcu, u sklopu održavanja manifestacije „Doček zlatomrazeva“ policijski službenici Policijske postaje Prelog uz korištenje Mobilnog preventivnog centra proveli su preventivne akcije „Mir i dobro“ i „Zajedno do veće sigurnosti“.

Svojim prisustvom podršku preventivnim akcijama dala je načelnica Općine Donji Vidovec, Bojana Petrić.

S obzirom na nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane policijski službenici su građane informirali o izmjenama zakona koje se odnose na pirotehnička sredstva. Jedna od najvažnijih izmjena jest da građanima nije dozvoljena nabava, posjedovanje niti uporaba petardi i redenika kategorije F2 i F3 te pirotehničkih sredstava kategorije F4, P1, P2, T1 i T2 za osobne potrebe.
Važno je napomenuti da ostala dozvoljena pirotehnička sredstva kategorije F2 i F3 (osim petardi i redenika), dozvoljeno je prodavati građanima starijim od 18 godina, u razdoblju od 15. prosinca do 1. siječnja, a njihova uporaba dozvoljena je od 27. prosinca do 1. siječnja na otvorenim prostorima i na prostorima gdje se ne okuplja veći broj osoba.

Također su policijski službenici građane informirali o zakonskoj mogućnosti dragovoljne predaje oružja, streljiva i minskoeksplozivnih sredstava, kao i zabranjenih petardi i redenika kategorije F2 i F3 koje nelegalno posjeduju.

U sklopu preventivne akcije Zajedno do veće sigurnosti policijski službenici su posjetiteljima ukazivali na važnost poduzimanja samozaštitnih mjera koje mogu sami poduzeti kako ne bi postali žrtve kaznenih djela ili prekršaja.  

Tijekom održavanja ovih preventivnih aktivnosti informativni punkt posjetilo je oko dvjestotinjak građana kojima su policijski službenici uručili razne promotivne materijale Policijske uprave međimurske.
 
 
 

Stranica