U Kotoribi i Pušćinama pronađeno streljivo i minobacačka granata

  • Slika /2022/Pronađeno streljivo/Pronađeno streljivo.jpg
  • Slika

I ovo je svakako dobra prilika da sve naše građane podsjetimo na nacionalnu preventivnu kampanju "Manje oružja, manje tragedija", koja omogućava dragovoljnu predaju eksplozivnih i ubojitih sredstava

Foto: PU međimurska

U subotu, 15. listopada 2022. godine oko 17 sati u poljskom predjelu zvanom „Jales“, nedaleko Kotoribe, prilikom izvođenja zemljanih radova radnim strojem iskopana je minobacačka granata kalibra 82 mm, bez upaljača. Granatu je preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite te ju pohranio u skladištu Policijske uprave međimurske.
        
U nedjelju, 16. listopada 2022. nešto poslije 15 sati u Pušćinama, u produžetku Ulice Matije Gupca, građani su prilikom šetnje pronašli plastični sandučić s raznim puščanim streljivom i dva spremnika za automatsku pušku. Pronađeno streljivo i spremnici za automatsku pušku pohranjeni su u skladištu Policijske uprave međimurske.
 
I ovo je svakako dobra prilika da sve naše građane podsjetimo na nacionalnu preventivnu kampanju "Manje oružja, manje tragedija", koja omogućava dragovoljnu predaju eksplozivnih i ubojitih sredstava, bez ikakvih sankcija. Oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192,  odnosno najbližoj policijskoj postaji. Nakon dojave na teren će se uputiti stručno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti takva opasna i ubojita sredstva.
           
Napominjemo, kako dragovoljna predaja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava nije vremenski ograničena.
           
Ujedno, upozoravamo građane da eksplozivna i druga ubojita sredstva nipošto ne ostavljaju u prirodi ili na nekim drugim lokacijama (na ulici i smetlištima, u kontejnerima…) jer time izravno ugrožavaju živote drugih ljudi!

Priopćenja | Društvo i zajednica