U nesreći na radu teško ozlijeđen 49-godišnji komunalni djelatnik

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija3.jpg

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni djelatnik prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je zadržan na daljnjem liječenju

Foto: Ilustracija

Jučer, 9. siječnja oko 8 sati na ulici u Dragoslavec Selu, prilikom prikupljanja komunalnog otpada ozlijeđen je 49-godišnji zaposlenik privatnog trgovačkog društva sa sjedištem u Oroslavlju.

Nesreća se dogodila kada je 49-godišnji djelatnik postavio PVC kantu za komunalni otpad na podizni hidraulični sustav  kamiona za prikupljanje komunalnog otpada te se pritom rukom uhvatio za dio tog sustava. U tom trenutku njegov radni kolega, 35-godišnji djelatnik spomenutog trgovačkog društva, pritiskom na prekidač uključio je hidraulični sustav s namjerom podizanja i pražnjenja kante za komunalni otpad, uslijed čega je dio sustava zahvatio lijevu ruku 49-godišnjeg djelatnika te ga ozlijedio.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni djelatnik prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da je u nesreći na radu teško ozlijeđen te je zadržan na daljnjem liječenju.
 
O događaju je izviješteno nadležno državno odvjetništvo i nadležni inspektorat zaštite na radu.

Na mjestu događaja obavljen je očevid, dok se kriminalistička istraživanja nastavljaju kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice ovog događaja.
 

Priopćenja