U Piškorovcu, Domašincu i Kotoribi provedena akcija „Manje oružja – manje tragedija“

  • Slika /2021/MANJE ORUŽJA - MANJE TRAGEDIJA 17042021/2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Na informativnim punktovima građani dragovoljno predali ukupno 186 komada streljiva različitih kalibara

Foto: PU međimurska

Protekle subote, 17. travnja 2021. godine, policijski službenici Policijske postaje Prelog mještanima Piškorovca, Domašinca i Kotoribe omogućili su dragovoljnu predaju oružja, streljiva i dr. minsko-eksplozivnih sredstava.

Građani su prihvatili poziv te dragovoljno predali ukupno 186 komada streljiva različitih kalibara pištoljskog, puščanog i lovačkog streljiva. Predano oružja pohranjeno je u skladištu Policijske uprave međimurske.

Akciji svojom nazočnošću podršku u Piškorovcu dali su načelnik Općine Mala Subotica, Valentino Škvorc i predsjednik ogranka UDVDR Mala Subotica, Josip Halić, u Domašincu načelnik Općine Domašinec, Mario Tomašek i njegov zamjenik Goran Koren te u Kotoribi načelnik Općine Kotoriba, Ljubomir Grgec i predsjednik ogranka UDVDR Kotoriba, Dragan Rajher.

I nadalje u radu Policijske uprave međimurske jedan od najvažnijih prioriteta je suzbijanje nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava. 
Upravo s ciljem da se građani potaknu i odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, vrlo često na području Policijske uprave međimurske provode se preventivne akcije u sklopu nacionalne kampanje "Manje oružja, manje tragedija".
                                
Zahvaljujemo građanima na odazivu preventivnim akcijama dragovoljne predaje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnim sredstava, a sve one koji se još uvijek nisu odlučili na dragovoljnu predaju, pozivamo da bez ikakve bojazni od sankcija, dragovoljno predaju sva ubojita sredstava.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica