U Piškorovcu građanin dragovoljno predao pušku

  • Slika /2023/Puška PP Prelog ok.jpg
  • Slika
  • Slika

Nacionalna preventivna kampanja "Manje oružja, manje tragedija" omogućava građanima dragovoljnu predaju oružja, streljiva, eksplozivnih i ubojitih sredstava te zabranjenih pirotehničkih sredstava, bez ikakvih sankcija

Foto: PU međimurska

Jučer, 19. prosinca u 12 sati u Piškorovcu na ulici, kontakt policajcu Policijske postaje Prelog pristupio je građanin, koji je želio ostati anoniman te mu predao pušku nepoznate marke i modela, s montiranom cijevi ručne izrade kalibra 16 mm. Puška je preuzeta te pohranjena u skladištu Policijske postaje Prelog.
 
Podsjećamo sve naše građane na nacionalnu preventivnu kampanju "Manje oružja, manje tragedija", koja omogućava dragovoljnu predaju oružja, streljiva, eksplozivnih i ubojitih sredstava, bez ikakvih sankcija.
 
Oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192,  odnosno najbližoj policijskoj postaji. Nakon dojave na teren će se uputiti stručno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti takva opasna i ubojita sredstva.
 
Napominjemo, kako dragovoljna predaja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava nije vremenski ograničena.
 
Također, u sklopu ove preventivne kampanje građani mogu dragovoljno predati i zabranjena pirotehnička sredstva.
 
Ujedno, podsjećamo kako je u ponedjeljak, 11. prosinca započela je operativna akcija "Mir i dobro", koja traje sve do 7. siječnja sljedeće godine. Njen osnovni cilj je senzibilizacija javnosti o pravilima uporabe pirotehničkih sredstava te smanjenje broja ozljeda uslijed nestručnog, neopreznog i nezakonitog rukovanja pirotehničkim sredstvima u predblagdansko i blagdansko vrijeme.

Sukladno Zakonu o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja od 15. prosinca sve do 1. siječnja, službeno je građanima dozvoljena nabava pirotehničkih sredstava koja su dozvoljena, dok je uporaba dozvoljena od 27.  prosinca do 1. siječnja.

VAŽAN SAVJET I UPOZORENJE: Petarde nisu igračke, stoga savjetujemo roditeljima da budu odgovorni te da ne poklanjanju djeci nešto od čega bi mogli stradati, da ne podcjenjuju zainteresiranost djece za pirotehnička sredstva i da se suzdrže od uporabe pirotehnike.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica