U Prelogu i Kotoribi provedene preventivne aktivnosti

Slika 2021/PP%20PRELOG%20PREVENCIJA%2026012021/Prevencija%20PP%20Prelog.jpg

Preloški kontakt policajci korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije proveli su preventivne aktivnosti iz akcija "Zajedno" i "Zajedno do veće sigurnosti"

Foto: PU međimurska

Sredinom i krajem siječnja ove godine kontakt policajci iz Policijske postaje Prelog, korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije proveli su preventivne aktivnosti iz akcija "Zajedno" i "Zajedno do veće sigurnosti".

Krajem 2014. godine Ministarstvo unutarnjih poslova započelo je s provođenjem preventivne akcije "Zajedno", s ciljem sprječavanja trgovanja ljudima. Trgovanje ljudima jedan od gorućih problema današnjice, neprocjenjiva povreda ljudskih prava i jedan od najgorih zločina našeg doba, poznat po nazivom "moderno ropstvo". Pravilna i ciljana edukacija te senzibilizacija i sustavna prevencija najvažniji su i najučinkovitiji instrumenti u rješavanju ovog gorućeg problema.

Preventivni projekt Policijske uprave međimurske "Zajedno do veće sigurnosti" usmjeren na podizanje razine sigurnosti u lokalnoj zajednici informiranjem građana o zaštitnim mjerama koje mogu samostalno poduzeti, poticanje i angažiranje društvene zajednice u prevenciji kažnjivih ponašanja te podizanje subjektivnog osjećaja sigurnosti svih žitelja Međimurske županije.
 
Preloški kontakt policajci uz podršku gradonačelnika Preloga Ljubomira Kolareka i načelnika Općine Kotoriba Ljubomira Grgeca uspostavili su informativne punktove u Prelogu i Kotoribi. Tijekom održavanja spomenutih preventivnih aktivnosti zainteresiranim građanima predstavljene su aktivnosti iz akcija "Zajedno" i "Zajedno do veće sigurnosti". Kontakt policajci stanovnike Kotoribe i Preloga upoznali  su s mnogobrojnim samozaštitnim mjerama koje građani mogu sami poduzeti, a sve u cilju prevencije krađa i teških krađa. Građanima je predstavljena i akcija "Zajedno", koja je usmjerena na sprječavanje trgovanja ljudima. U suradnji s uposlenicima Grada Preloga i Općine Kotoriba, građanima su podijeljeni prigodni edukativno-informativni materijali (brošure i letci).
 
Ujedno, kontakt policajci iz Policijske postaje Prelog, jučer 26. siječnja u prijepodnevnim satima, uz striktno poštivanje epidemioloških mjera, posjetili su mališane iz dječjeg vrtića u Kotoribi. Razdragana djeca na otvorenom prostoru ispred svog vrtića upoznala su se s načinom rada policije te im je pritom predstavljeno specijalizirano kombi vozilo, tzv. Mobilni preventivni centar policije. Provođenjem ovakvih i sličnih preventivnih aktivnosti nastoji se da naši najmlađi članovi društvene zajednice, već od svoje najranije dobi prihvate policajce kao svoje prijatelje i pomagače. Ovom posjetom dječjem vrtiću nastavljena je uspješna suradnja Policijske postaje Prelog i predškolskih ustanova u sklopu preventivnih aktivnosti policajaca u zajednici. Tijekom spomenutih aktivnosti svakom mališanu poklonjena je reflektirajuća trakica koje su osigurane sredstvima Vijeća za prevenciju Međimurske županije.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica