U prometnoj nesreći smrtno stradala 75-godišnja pješakinja

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija3.jpg

Protiv 46-godišnjeg vozača zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, podnijet će se kaznena prijava

Foto: Ilustracija

Jučer, 20. prosinca oko 6:45 sati u Vrhovljanu, Čakovečkoj ulici, dogodila se prometna nesreća u kojoj je nažalost, smrtno stradala 75-godišnja pješakinja.
 
Vozač teretnog automobila (dostavno vozilo „Renault Master“), daruvarskih registarskih oznaka, rođen 1976. godine, krećući se kolnikom Čakovečke ulice, na ravnom dijelu ceste brzinu kretanja vozila nije prilagodio trenutnoj vidljivosti (noć), tako da vozilo može pravodobno zaustaviti ispred svake zapreke koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti zbog čega je prednjim dijelom teretnog automobila udario u tijelo 75-godišnje pješakinje. U opisanom trenutku pješakinja je prelazila kolnik Čakovečke ulice, a da pritom nije bila označena nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom.

Liječnik tima pristigle hitne medicinske pomoći na mjestu događaja utvrdio je kako je pješakinja preminula na mjestu događaja uslijed zadobivenih ozljeda.

Na mjestu događaja zajedno s policijskim službenicima Postaje prometne policije Čakovec, očevid je obavila zamjenica općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Tijelo preminule pješakinje prevezeno je u čakovečku bolnicu (Odjel patologije), gdje će se obaviti obdukcija.

U cilju utvrđivanja tehničke ispravnosti dostavnog vozila u stanici za tehnički pregled u Čakovcu, obavljen je izvanredni tehnički pregled.

Od 7,18 do 10,10 sati dio Čakovečke ulice u Vrhovljanu zbog obavljanja očevida bio je zatvoren za sav promet, koji se odvijao obilazno. 

Protiv 46-godišnjeg vozača s područja grada Varaždina zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.


 

Priopćenja | Promet i vozila