Uzrokovao prometnu nesreću zbog nepravilnog pretjecanja

Slika /FOTOGRAFIJE_shk/AA%20Nove/Ilustracije/auto_policija04.jpg

Uzrokovao prometnu nesreću zbog nepravilnog pretjecanja ta na cesti između Oporovca i Donjeg Mihaljevca

Foto: Ilustracija
 
U srijedu, 30. lipnja oko 14 sati i 20 minuta na cesti između Oporovca i Donjeg Mihaljevca, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka 21-godišnjak s područja općine Kotoriba, pretjecao je osobni automobila koprivničkih registarskih oznaka kojim je ispred u istom smjeru upravljao 43-godišnjak s područja grada Koprivnice, a da prometna traka kojom namjerava pretjecati nije bila slobodna na dovoljnoj udaljenosti.
Zbog toga je u kočenju udario u taj automobil koprivničkih registarskih  oznaka, nakon čega je u nastavku kretanja udario u osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 40-godišnjak s područja Varaždinske županije, dok je osobni automobil koprivničkih registarskih oznaka također udario u osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka.
Na mjestu događaja, nažalost, utvrđena je smrt 40-godišnjeg vozača.
Putnik iz osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 21-godišnjak s područja općine Kotoriba je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će se ozljede naknadno utvrditi.
U osobnom automobilu koprivničkih registarskih oznaka su se kao putnici nalazili 24 i 32-godišnjaci s područja Koprivničko-križevačke županije i 20-godišnjak s područja općine Donja Dubrava.
Vozačima 21 i 43-godišnjaku je izvađena krv i uzet urin poradi analize na prisutnost apsolutnog alkohola u krvi. 
Očevid je obavila zamjenica državnog odvjetnika uz prisustvo vještaka za cestovni promet.
Zbog obavljanja očevida dionica ceste bila je zatvorena za sav promet u vremenu od 14,45 do 18,40 sati te se promet odvijao obilazno.
Na mjesto događaja je izašlo sedam pripadnika DVD Prelog s jednim vozilom, preventivno radi mogućeg zapaljenja automobila. 
Protiv 21-godišnjeg vozača se podnosi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu nadležnom državnom odvjetniku.

Stranica