Stradao maloljetni vozač mopeda

Slika fotografije/opcenite fotografije/prometne nesrece/motocikl_26092010.jpg

Na kolniku lokalne ceste u Okruglom Vrhu, u blizini kućnog broja 59., 26. rujna oko 0.30 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj maloljetni vozač neregistriranog i tehnički neispravnog mopeda, rođen 1996. godine iz Okruglog Vrha, upravljajući prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju i osobinama ceste (zavoj, kolnik mokar), atmosferskim prilikama (kiša), vidljivosti (noć) te stanju vozila...

Foto: PU međimurska
Na kolniku lokalne ceste u Okruglom Vrhu, u blizini kućnog broja 59., 26. rujna oko 0.30 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj maloljetni vozač neregistriranog i tehnički neispravnog mopeda, rođen 1996. godine iz Okruglog Vrha, upravljajući prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju i osobinama ceste (zavoj, kolnik mokar), atmosferskim prilikama (kiša), vidljivosti (noć) te stanju vozila (neispravna prednja kočnica i svjetlosno-signalni uređaji), zbog čega je prednjim dijelom vozila udario u drvo koje se usred dotrajalosti i vremenskih uvjeta srušilo i popriječilo preko cijele širine kolnika. Uslijed zadobivenih ozljeda vozač mopeda je preminuo te je vozilom hitne medicinske pomoći tijelo prevezeno na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec, gdje će se obaviti obdukcija.
Putnik na mopedu, maloljetnik rođen 1995. godine iz Okruglog Vrha, prevezen je također vozilom hitne medicinske pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje mu je utvrđena laka tjelesna ozljeda i zadržan je na liječenju.          
Za vrijeme vožnje vozač mopeda koristio je zaštitnu kacigu, dok je putnik na mopedu nije koristio.
O prometnoj nesreći slijedi posebno izvješće.
 


Stranica