Prometna nesreća na državnoj cesti između Palovca i Donjeg Pustakovca

Slika fotografije/opcenite fotografije/prometne nesrece/prometna_motor.jpg

Operativnim radom na terenu i provedenim policijskim izvidima utvrđeno je da je 8. lipnja, oko 16 sati, na cesti između naselja Palovec i Donji Pustakovec, vozač teretnog automobila registarske oznake ČK 897-DG, u vlasništvu muške osobe rođene 1968. godine iz Štefanca, kojem je istekla valjanost prometne dozvole...

Operativnim radom na terenu i provedenim policijskim izvidima utvrđeno je da je 8. lipnja, oko 16 sati, na cesti između naselja Palovec i Donji Pustakovec, vozač teretnog automobila registarske oznake ČK 897-DG, u vlasništvu muške osobe rođene 1968. godine iz Štefanca, kojem je istekla valjanost prometne dozvole (2. lipnja 2009. godine); rođen 1954. godine iz Pribislavca, krećući se kolnikom rečene ceste na nadvožnjaku obavljao pretjecanje a da svoje vozilo nije držao na potrebnoj udaljenosti od vozila koje pretječe, zbog čega je prednjim desnim dijelom vozila udario u stražnji dio bicikla, s kojim je ispred u istom smjeru upravljala muška osoba rođena 1958. godine iz Palovca. Uslijed udara došlo je do prevrtanja bicikla i pada vozača istog na kolnik.
Vozač bicikla iz Palovca, prevežen je privatnim vozilom od strane vozača teretnog automobila rođenog 1954. godine iz Pribislavca u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede pa je zadržan na liječenju.
Vozač teretnog automobila nije o prometnoj nesreći izvijestio najbližu policijsku upravu ili policijsku postaju te se nije vratio na mjesto događaja i sačekao dolazak ovlaštene osobe koja obavlja očevid, dok je bicikl od strane istog odvežen u Štefanec.
U teretnom automobilu registarske oznake ČK 897-DG nalazila se muška osoba rođena 1972. godine iz Piškorovca.
Nad vozačem teretnog automobila nije sprovedena kriminalistička obrada budući je rečeni dana 09. lipnja 2009. godine, zbog osobnih zdravstvenih smetnji, zaprimljen u Županijsku bolnicu Čakovec.
Protiv vozača teretnog automobila slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Čakovcu.

 


Stranica