Građanin dragovoljno predao 38 ručnih bombi

Slika DANIJELA%20TURK%202019/Predane%20bombe.jpg

Zahvaljujemo svim građanima koji su dragovoljno predali ilegalno oružje ili su nas obavijestili o njegovom pronalasku te ih i nadalje pozivamo na dragovoljnu predaju

Foto: PU međimurska

Jučer, 8. veljače 2021. godine na adresi prebivališta u Čakovcu, građanin je dragovoljno predao policijskom službeniku protueksplozijske zaštite Policijske uprave međimurske  jednu ručnu bombu M-75, jednu ručnu bombu M-52 i 36 komada ručnih bombi nepoznate marke s plastičnim košuljicama. Bombe su pohranjene u skladištu Policijske uprave međimurske do uništenja.
 
I ovo je dobra prilika da sve naše građane podsjetimo na nacionalnu preventivnu kampanju "Manje oružja, manje tragedija", koja omogućava dragovoljnu predaju eksplozivnih i ubojitih sredstava, bez ikakvih sankcija. Oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192,  odnosno najbližoj policijskoj postaji. Nakon dojave na teren će se uputiti stručno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti takva opasna i ubojita sredstva.
           
Napominjemo, kako dragovoljna predaja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava nije vremenski ograničena.

           
Ujedno, upozoravamo građane da takva sredstva nipošto ne odlažu u kontejnere za smeće ili ostavljaju u prirodi jer na taj način izravno ugrožavaju živote drugih ljudi! 
           
Proteklog vikenda diljem Hrvatske policijski službenici protueksplozijske zaštite izlazili su na teren i izuzimali pronađeno oružje i minsko-eksplozivna sredstva. Zahvaljujemo svim građanima koji su dragovoljno predali ilegalno oružje ili su nas obavijestili o njegovom pronalasku te ih i nadalje pozivamo na dragovoljnu predaju.  
           
Tako je proteklog vikenda na području Republike Hrvatske izuzeto više od 5300 komada raznog streljiva, 38 bombi, 17 mina, 11 puški raznih marki, 75 redenika, 12 upaljača, četiri spremnika, pet topničkih projektila, četiri signalne i jedna protugradna raketa, po jedno topničko i artiljerijsko zrno, odnosno ručni bacač, kubura ručne izrade i pištolj.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica