Predsjednik Republike Hrvatske odlikovao djelatnike Policijske uprave međimurske

  • Slika /2021/SPOMENICA DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI 29092021/IVICA 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Spomenicu domovinske zahvalnosti za časnu i uzornu službu ove godine primili su Marija Lastavec, Ivica Jurak i Drago Marčec

Foto: PU međimurska

U srijedu, 29. rujna 2021. godine, u sklopu obilježavanja Dana policije, u Uredu predsjednika Republike Hrvatske upriličen je tradicionalni prijem povodom dodjele odlikovanja i uručenja priznanja aktivnim i umirovljenim djelatnicama i djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova.   
         
Ove godine 136 djelatnica i djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova primila su od Predsjednika Republike Hrvatske Spomenicu domovinske zahvalnosti za časnu i uzornu službu, na čemu im je uvodno čestitao ministar Božinović zahvalivši pritom Predsjedniku RH na, kako je rekao, pozivu svih ovih ljudi, a pogotovo onih koji su sudjelovali od prvog dana u obrani Hrvatske.
„U proteklih godinu dana hrvatska policija odradila je velik posao na zaštiti javnog reda i mira u Republici Hrvatskoj, na zaštiti državne granice, u potpori Stožeru civilne zaštite. Svi možemo biti vrlo zadovoljni rezultatima koje policija postiže, pogotovo i na međunarodnom planu, jer i jučerašnja američka odluka o izuzeću Hrvatske od viza je zapravo dobrim dijelom posao koji je odradila hrvatska policija“, naglasio je ministar Božinović.

Ispred Policijske uprave međimurske visokim državnim odličjem odlikovano je troje policijski službenik  i državna službenica, koji su se istaknuli svojom časnom i uzornom službom. Odlikovani su Marija Lastavec, upravna referentica u Policijskoj postaji Prelog, Ivica Jurak, zapovjednik Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske i Drago Marčec, kriminalisitički tehničar Odjseka kriminalstičke policije u Službi kriminalisitčke policije.

Na prijemu kod predsjednika RH uz odlikovane bio je i načelnik Policijske uprave međimurske, Ivan Sokač. Tom prilikom čestitao im je za počast neprekidnoj službi uz poruku da budu uzor i poticaj novim naraštajima policajaca te da na njih prenesu svoj primjer profesionalizma i domoljublja.

 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica