Ubrzo nakon namjernog izazivanja požara preloški policajci otkrili počinitelja

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/lisice.jpg

Osumnjičeni maloljetnik tijekom današnjeg dana predat će se pritvorskom nadzorniku uz podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu

Foto: Ilustracija

Jučer, 10. siječnja nešto prije 14 sati u Donjem Pustakovcu, nepoznati počinitelj ušao je u gospodarski objekt te je na traktorskoj prikolici otvorenim plamenom zapalio balu slame i time namjerno izazvao požar u kojem je izgorjela slama i drveni dijelovi prikolice. Pravovremenom reakcijom pripadnika JVP-e Čakovec i lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava požar je ugašen te je time spriječeno njegovo širenje na okolne gospodarske objekte i obiteljsku kuću, vlasništvo 47-godišnjaka.

Očevidom na mjestu događaja uz stručnu pomoć inspektora za zaštitu od požara i eksploziva utvrđeno je kako je uzrok požara poduzeta ljudska radnja te je u konkretnom slučaju postojala opasnost od širenje požara na okolne objekte (ugrožavanje imovine većeg opsega).

Ubrzo nakon namjernog izazivanja požara policijski službenici Policijske postaje Prelog uhitili su mlađeg maloljetnika zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom" te je priveden na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je mlađi maloljetnik s područja Međimurske županije, počinio opisano kazneno djelo te će se tijekom današnjeg dana predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske uz podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon