Treća komponenta preventivnog projekta - "Reci ne drogama"

  • Slika /2021/IMAM IZBOR - Reci ne drogama/IMG_3227.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Tijekom predavanja učenici su na njima prihvatljiv način upoznati s opasnostima koje u sebi kriju opojne droge, kriminalitet vezan uz njih i posljedice koje mogu proizaći iz loše donesenih odluka

Foto: PU međimurska
 

U četvrtak, 16. prosinca 2021. godine u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pribislavec u sklopu treće komponente nacionalnog preventivnog projekta “Imam izbor”, policijska službenica za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave za učenike petih razreda održala je interaktivno predavanje na temu  “Reci ne drogama”.

Tijekom predavanja učenici su na njima prihvatljiv način upoznati s opasnostima koje u sebi kriju opojne droge, kriminalitet vezan uz njih i posljedice koje mogu proizaći iz loše donesenih odluka. Činjenica je da, kada su pitanju sredstva koja izazivaju ovisnost, samo jedna kriva i nepromišljena odluka zaista može dovesti do situacije koja može uvelike promijeniti nečiji život. Ovakvim i sličnim predavanjima želi se poticati i razvijati sposobnost prepoznavanja rizičnih situacija i usvajanja znanja o štetnosti zlouporabe droga, alkohola i drugih rizičnih ponašanja.

Nakon edukativnog predavanja, učenicima se predstavio policijski službenik koji je vodič službenog psa za detekciju droga, a najveće iznenađenje bio je policijski pas Loka. Policijski službenik je zanimljiv način učenicima opisao kako izgleda radni dan sa službenim psom, a kroz pokaznu vježbu imali su prilike vidjeti na koji način timski otkrivaju skrivenu drogu.  
 
Policijska uprava međimurska od studenog ove godine ima novog službenog psa koji je licenciran za otkrivanje droga. Trogodišnja belgijska ovčarka Loka stigla je u našu Policijsku upravu  iz Centra za obuku vodiča i službenih pasa Ministarstva unutarnjih poslova.
 
Uz predavanje i druženje na otvorenom, djeca su pobliže upoznala svoje prijatelje-policajce i psa Loku s kojom su se nakon pokazne vježbe veselo fotografirali.
 
 

 



Pisane vijesti | Društvo i zajednica